Acasa

Blog

Sparanghel

Sparanghelul este o legumă fără frunze, cu multiple beneficii pentru sănătatea noastră.

 

Este o sursă excelentă de vitamine A, C, K, de folați și proteine, dar conține și o cantitate bună de fibre dietetice, fier, zinc, calciu. Sparanghelul este foarte slab în sodiu și are rația ideală de calciu și magneziu de 2:1.

Are o natură alcalină, ceea ce face sa fie de mare ajutor pentru curățarea țesuturilor și a mușchilor de reziduuri. Sparanghelul este un agent antiinflamator, ajutând la ușurarea simptomelor artritei și ale reumatismului.

Profilul de minerale din sparanghel ajută în controlarea zahărului din sânge, dar oamenii cu probleme ale rinichilor ar trebui sa evite acest superaliment.

Aminoacizii și mineralele din sparanghel protejează celulele ficatului împotriva toxinelor.

Acidul folic sau folatul este esențial pentru menținerea controlului nivelului de homocisteină, pentru sănătatea cardiacă. O porție de sparanghel suplinește 66% din doza zilnică recomandată și astfel, se previne numărul de atacuri de cord.

Datorită agenților antioxidanți, previne efectele îmbătrânirii și are calități antifungice și antivirale.

Asemenea salatelor și verdețurilor, sparanghelul stimulează capacitatea cerebrală de lucru și, împreună cu vit. B12, ajută la obținerea de rezultate maxime.

 

sursă: sanatate.bzi.ro

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment