Proiecte

Libertate religioasă

Biserica Adventistă de ziua a șaptea crede cu tărie libertatea religioasă pentru toți oamenii. Conștiința unei persoane, nu guvernul, ar trebui să dicteze alegerea sa de a se închina - sau nu.

Am susținut aceste scopuri mai mult de 100 de ani, prin departamentul nostru pentru afaceri publice și libertate religioasă (PARL), guvernelor și organizațiilor religioase și internaționale.

Această susținere ia mai multe forme – lupta împotriva legilor care ar împiedica libertățile religioase ale unui individ, lucrul pentru a obține eliberarea persoanelor închișe din motive religioase și pentru a susține drepturile persoanelor concediate de la locul de muncă pentru a-și respecta conștiința, pentru a numi câteva.

Ca vocea oficială a Bisericii Adventiste în materie de libertate religioasă și drepturile omului, PARL menține birouri la Washington, D.C., pentru a permite accesul convenabil la Congresul SUA; New York, pentru a lua legătura cu Organizația Națiunilor Unite; și la sediul central al bisericii din Silver Spring, MD. PARL, de asemenea, sponsorizează Asociația Internațională pentru Libertate Religioasă (IRLA) în numele Bisericii Adventiste. IRLA este o organizație non-sectariană care susține libertatea religioasă din întreaga lume.

Prima organizație de acest gen, IRLA, reunește reprezentanți ai multor credințe – inclusiv catolici, baptiști, musulmani, evrei, mormoni, budiști și alții – pentru a susține libertatea religioasă. PARL și IRLA promovează această cooperare vitală prin intermediul conferințelor, festivalurilor de libertate religioasă și altor evenimente, sensibilizând colectiv și educând funcționarii guvernamentali din întreaga lume.

Această prioritate este vitală pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. În timp ce suntem o denominație în creștere rapidă în întreaga lume, biserica se găsește adesea în minoritatea religioasă și, prin urmare, înțelege importanța asigurării faptului ca toturor vocilor să li se permită să vorbească.

Biserica Adventistă consideră că lupta împotriva opresiunii religioase și apărarea dreptului unui individ de a se închina conform conștiinței sale – indiferent de afilierea religioasă a persoanei – este în interesul tuturor.

(Visited 204 times, 1 visits today)

De ce nu sunt adventiștii fundamentaliști?

„Adventiștii de ziua a șaptea nu sunt fundamentaliști”, a spus profesorul de istorie bisericească al Universității Andrews Nicholas Miller, în deschiderea sesiunii plenare a conferinței „Situating Adv…

Read More