Proiecte

Implicare socială

De la înființarea Serviciului de bunăstare adventist de ziua a șaptea (SAWS) în 1956, Biserica Adventistă a acordat în permanență prioritate ajutorului umanitar și dezvoltării comunității.

Astăzi, munca umanitară adventistă ajunge în mai mult de 120 de țări și servește zeci de milioane de oameni în fiecare an. Această prioritate izvorăște dintr-o credință adâncă în serviciu. În tot Vechiul Testament, Dumnezeu a asigurat existența săracă și mai puțin fericită în Israel. În Noul Testament, scrierile apostolului Pavel arată o biserică creștină care a oferit în mod voit și generos sprijinul celor nevoiași dintre ei. (Deuteronom 15: 1-11, 2 Corinteni 8: 8-15)

Lumea noastră este plină de războaie, dezastre naturale, sărăcie și foamete și suntem motivați să ajungem la suferință în numele lui Isus. Credința noastră ne inspiră să arătăm iubirea lui Hristos față de lumea din jurul nostru. Credința exprimată prin acțiune poate necesita sacrificare, dar numai prin servirea altruistă a altora devenim o adevărată reflectare a lui Hristos.

Credința noastră activă este exprimată personal în slujirea zilnică a celor din jurul nostru și corporativ în organizații umanitare, cum ar fi Agenția Adventistă pentru Dezvoltare și Ajutor (ADRA) și Serviciile comunitare ale adventiștilor (ACS). Pentru adventiști, nu este suficient să recunoaștem că sărăcia există. Trebuie să trăim viața pe care Dumnezeu ne-a dat-o înaintea celorlalți sub formă de iubire, îngrijire și generozitate. (Matei 25: 31-45)

(Visited 397 times, 1 visits today)
Dacă ai putea salva 3 vieţi printr-un simplu gest, ai sta pe gânduri?

Picătura de Viaţă

Dacă ai putea salva 3 vieţi printr-un simplu gest, ai sta pe gânduri? Picătura de Viaţă este o campanie de donare de sânge organizată de către AMiCUS București cu sprijinul Centrul de Transfuzie Sang…

Read More


Adventiștii subliniază compasiunea față de refugiați la sediul Organizației Națiunilor Unite

Migranții și refugiații nu sunt „probleme care trebuie rezolvate”, ci persoane vulnerabile care trebuie tratate cu respect și compasiune, au spus participanții la simpozionul ce a avut loc luni, 22 ia…

Read More