Spiritualitate

Studiul Bibliei

Este cea mai bine vândută carte din lume și totuși este, în general, cea mai puțin citită în orice casă. Scrisă cu câteva mii de ani în urmă, ar putea părea cu siguranță irelevantă la prima vedere. Faptul că este o colecție de cărți poate fi, de asemenea, o perspectivă enorm de descurajantă, mai ales când nu există timp.

Dar Biblia nu este doar o carte obișnuită. Este o scrisoare de iubire, o carte de povestiri, o lecție de istorie, un ghid de auto-ajutare și o colecție de citate inspiraționale, toate strânse într-o singură carte.

Un studiu efectuat de „Universitatea Baylor” arată că aceia care citesc Biblia sunt mai predispuși să caute activ dreptate socială și economică și să creadă că este important să consume sau să folosească mai puține bunuri; de asemenea, sunt mai puțin predispuși să considere că religia și știința sunt incompatibile, printre alte aspecte morale și politice.

Mai există un studiu publicat în revista Mental Health, Religion and Culture (Sănătatea Mentală, Religie și Cultură), care a arătat că „citirea Bibliei aduce o contribuție mică dar unică la promovarea unui simț al scopului în viață la copiii cu vârste între 13-15 ani.”

Și totuși, acestea nu sunt motivele principale pentru care adventiștii studiază Biblia. Citim Biblia ca să-L cunoaștem pe Dumnezeul care ne iubește; ca să învățăm din povestirile și experiențele altora; ca să descoperim istoria originilor noastre; ca să fim uimiți de profeții; ca să știm cum să ne trăim viețile; și ca să citim numeroasele făgăduințe ale lui Dumnezeu care ne dau speranță, pace și încredere.

Pe scurt, adventiștii studiază Biblia pentru că ei iubesc Cuvântul, „iar Cuvântul era Dumnezeu „ (Ioan 1:1).

(Visited 724 times, 1 visits today)

Recenzie carte – Parabolele lui Iisus – Adevărul ca poveste

Nu știu de ce noi românii suntem înclinați să nu ne prețuim valorile… Eu mă bucur de fiecare dată când aflu de câte un român care se distinge prin ceva… E ca și cum aș fi primit un cadou… Așa am simți…

Read More