Acasa

Blog

Beneficiile vitaminei B7

Biotina, cunoscută și sub numele de vitamina B7, face parte din complexul de vitamine B.

Biotina este o vitamină solubilă în apă, importantă în metabolismul acizilor grași, aminoacizilor și glucozei. Organismul are nevoie de biotină pentru a transforma grăsimile, proteinele și carbohidrații în energie.

 

Susține un metabolism sănătos.
Organismul utilizează biotina pentru a transforma alimentele în energie utilizabilă. Un deficit de biotină poate determina scăderea nivelului de energie, oboseală, creștere în greutate, probleme digestive și alte simptome nedorite.

Poate îmbunătăți intoleranța la glucoză.
Studiile au arătat că biotina are capacitatea de a facilita activitatea insulinei, care este necesară pentru a echilibra nivelurile de zahăr din sânge. Prin îmbunătățirea răspunsului la insulină, beneficiile biotinei includ capacitatea de a reduce riscul fluctuațiilor nivelului zahărului din sânge și a sindromului metabolic.

Menține părul, pielea și unghiile sănătoase.
Un deficit de biotină poate determina fragilitatea părului și a unghiilor, precum și piele uscată, iritată. Biotina poate ajuta în mod natural la tratarea părului și a unghiilor slabe.

Protejează funcția creierului.
Împreună cu alte vitamine B, biotina poate ajuta la protejarea creierului împotriva tulburărilor cognitive legate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer și demența.

Ajută la construirea și repararea țesuturilor și a mușchilor.
Vitaminele B, inclusiv biotina, ajută la repararea mușchilor și a țesuturilor care au fost defalcate. Biotina joacă un rol în reducerea inflamației în mușchi și articulații, care poate provoca dureri.

 

Avocado, conopida, fructele de pădure, leguminoasele și ciupercile sunt toate surse sănătoase de biotină.

 

sursă: sfatnaturist.ro

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Comment