Blog

BENEFICII KIWI


Kiwi este un fruct exotic sănătos, care crește în multe țări din zona mediteraneană. Folosit deseori ca ingredient în salatele de fructe și în rețete de prăjituri sau tarte, deliciosul kiwi adună o seama de beneficii pentru sănătate.
❖ Kiwi este un fruct bogat în vitamine (în special vitaminele C, B9 și E) și minerale (cum ar fi calciul, fosforul și potasiul). Deși este un fruct foarte dulce, kiwi are un conținut foarte scăzut de calorii (aproximativ 60 de calorii la 100 de grame) și este un fruct ideal pentru dietele
stricte, ca gustare care se poate mânca dimineața sau după-amiaza.
❖ Prin prisma conținutului său de fibre alimentare, acest fruct este perfect pentru a potoli foamea. Cantitatea mare de vitamina C din kiwi (are chiar mai multă vitamina C decât portocalele) îl face un aliat bun împotriva bolilor sezonului rece (tuse, răceli, gripă, etc.) și luptă contra radicalilor liberi din organism cu ajutorul vitaminei E.
❖ Are un efect purgativ natural datorită fibrelor pe care le conţine. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din colon şi previn constipaţia şi problemele gastrointestinale.
❖ Polifenolii şi carotenoizii din compoziţie luptă împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ.
❖ Este o bună sursă de luteină şi contribuie la prevenirea dezvoltării glaucomului şi cataractei. Fructul kiwi are însă și câteva contraindicații:
Unele persoane sunt alergice sau au intoleranță, semințele din kiwi pot cauza probleme ăn cazul persoanelor care suferă de diverticulită și, daca este consumat în exces, poate provoca probleme la nivel intestinal, tocmai pentru că are un efect laxativ.

(Visited 84 times, 1 visits today)