Blog

01 – INVITAȚIA – Pastor Ionel Calotă

Învățătorul aspiră să schimbe lumea, transformând oamenii unul câte unul, ca și cum ar încerca să creeze o nouă ființă umană. Nu este nici naiv, nici nebun. Este la fel de realist ca viața însăși. De aceea Își surprinde ucenicii și le inspiră încredere și respect. El vede diferența dintre a ține prelegeri și a învăța. Învățătorii legii din Israel doresc să predea, însă cel ce e cu El își dorește în permanență să învețe.
Este surprinzător că acceptă niște ucenici atât de nepregătiți. El transmite gândul că „în mintea unui neștiutor e întotdeauna loc pentru o idee măreață.”1 El nu are încredere în învățații snobi și aroganți, incapabili să învețe ceva nou. Le reproșează că au cheia Împărăției lui Dumnezeu, însă nu știu să o folosească și nici nu îi lasă pe alții să o facă.
El nu are nevoie de o sală de clasă pentru a-Și ține lecțiile, nici de templu pentru a Se întâlni cu Dumnezeu. El predă oriunde și oricând – pe drum, printre palmieri și măslini, pe munte – și într-o asemenea manieră încât cei învățați se simt mai aproape de Cer.

Viețile lui Ioan, Andrei, Simon, Filip și Natanael vor reflecta viața Învățătorului lor, transformând viețile lor în unele excepționale. Ei trebuie doar să Îl urmeze pe măsură ce înaintează pe acel drum abrupt și încântător care îi conduce de la lumea de jos, a mediocrității umane, la înălțimile tărâmului divin.
Și ei vor urma calea Sa atât de îndeaproape încât membrii grupului lor care devine din ce în ce mai mare vor fi cunoscuți ca „cei care umblă pe Cale”.

01 – INVITAȚIA

(Visited 137 times, 1 visits today)