Proiecte

Misiune

Isus a spus: "Duceți‑vă și faceți ucenici din toate neamurile" (Matei 28:19). Cunoscut sub numele de "Marea comisie", aceste cuvinte motivează adventiștii de ziua a șaptea. În 1874, John Nevins Andrews a plecat în Europa ca primul misionar oficial adventist. El a organizat un grup de credincioși în Elveția și a ajutat la crearea unei edituri.

Astăzi Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea are o prezență în peste 200 de țări. Angajamentul său include televiziunea prin satelit și radioul cu bandă scurtă care acoperă globul, un program uriaș de publicare, mii de școli, o rețea vastă de spitale și clinici și sute de misionari. Acesta include, de asemenea, o activitate umanitară la nivel mondial, prin intermediul Agenției Adventiste pentru Dezvoltare și Ajutor (ADRA) și a serviciilor comunității adventiste (ACS).

Scopul misiunii cuprinde nu numai împărtășirea istoriei lui Isus, ci și eliberarea suferinței. Isus a explicat că atunci când se va întoarce, El va spune urmașilor Săi: „Mi-a fost foame și mi-ați dat mâncare. Mi-a fost sete și mi-ai dat ceva de băut. Eram singur și departe de casă și m-ai invitat în casa ta. Am fost fără haine și mi-ai dat ceva de purtat. M-am săturat și m-ai îngrijit de mine. Am fost în închisoare și m-ai vizitat. . . . Orice ai făcut chiar și pentru cel mai mic din poporul meu aici, ai făcut și pentru mine „(Matei 25: 35-40).

Adventiștii de ziua a șaptea sprijină cu generozitate munca misiunii prin zeciuielile și jertfele lor. Site-ul misiunii bisericii afirmă: „Atâta timp cât există chiar și o singură persoană care nu cunoaște dragostea lui Dumnezeu, vom avea nevoie în continuare de misionari”.

(Visited 407 times, 1 visits today)